نویسندگان:
فاطمه هاشمی / دانشجوی دکترای فلسفة آموزش و پرورش دانشگاه اصفهان
صفحهها:
79-91
تاریخ دریافت: 1400/01/25
تاریخ پذیرش: 1400/05/15
چکیده:
غذای حلال و تأثیر آن بر تربیت انسان و داشتن نسلی پاک و صالح، همواره در آموزه های دین اسلام مورد تأکید بوده است. هدف این پژوهش، بررسی و تبیین نقش غذای حلال بر رشد جنین و شکل گیری شخصیت اخلاقی کودک است. بدین منظور، این نوشتار با رویکرد توصیفی و تحلیلی، به مطالعه و بررسی آیات قرآن کریم، روایات و آثار مرتبط و استنباط از آنها پرداخته است. نتایج تحقیق بیانگر این است که بین تغذیه و شکل گیری شخصیت اخلاقی کودک هم رابطهی مستقیم و هم رابطهی غیر مستقیم وجود دارد. غذای حلال یا طیبی که مادر در دوران بارداری مصرف می کند، به صورت مستقیم از طریق خون و وراثت به جنینی که از مادر تغذیه می کند، منتقل می شود. در این صورت، هم بر رشد جسمی و تکامل اندام های جنین مؤثر است و هم به دلیل تأثیر گذاری مستقیم بر رفتار و کردار مادر، در بروز رفتار آتی کودک و بینش ها و گرایش های عملی او نیز تأثیرگذار است. همچنین، غذای حلال به صورت غیر مستقیم بر خلق و خوی مادر تأثیرگذار بوده و توسط حامل های وراثت منتقل شده، در منش و رفتار آتی کودک ظهور می یابد.
Article data in English (انگلیسی)
شیوه ارجاع به این مقاله:
RIS
Mendeley
BibTeX
APA
MLA
HARVARD
VANCOUVER
APA | MLA | HARVARD | VANCOUVER
نوروزی، رضاعلی، موسوی ندوشن، فاطمه السادات، کیانی، سمیه، هاشمی، فاطمه.(1400) تبیین نقش غذای حلال در دوران بارداری بر شکلگیری شخصیت اخلاقی کودک. دو فصلنامه معرفت اخلاقی، 12(1)، 79-91
APA | MLA | HARVARD | VANCOUVER
رضاعلی نوروزی؛ فاطمه السادات موسوی ندوشن؛ سمیه کیانی؛ فاطمه هاشمی."تبیین نقش غذای حلال در دوران بارداری بر شکلگیری شخصیت اخلاقی کودک". دو فصلنامه معرفت اخلاقی، 12، 1، 1400، 79-91
APA | MLA | HARVARD | VANCOUVER
نوروزی، رضاعلی، موسوی ندوشن، فاطمه السادات، کیانی، سمیه، هاشمی، فاطمه.(1400) 'تبیین نقش غذای حلال در دوران بارداری بر شکلگیری شخصیت اخلاقی کودک'، دو فصلنامه معرفت اخلاقی، 12(1), pp. 79-91
APA | MLA | HARVARD | VANCOUVER
نوروزی، رضاعلی، موسوی ندوشن، فاطمه السادات، کیانی، سمیه، هاشمی، فاطمه. تبیین نقش غذای حلال در دوران بارداری بر شکلگیری شخصیت اخلاقی کودک. معرفت اخلاقی، 12, 1400؛ 12(1): 79-91