معرفت اخلاقی، سال دوازدهم، شماره اول، پیاپی 29، بهار و تابستان 1400، صفحات 79-91

    تبیین نقش غذای حلال در دوران بارداری بر شکل‌گیری شخصیت اخلاقی کودک

    نوع مقاله: 
    ترویجی
    نویسندگان:
    رضاعلی نوروزی / دانشیار گروه فلسفة تعلیم و تربیت دانشگاه اصفهان / nowrozi.r@gmail.com
    ✍️ فاطمه السادات موسوی ندوشن / دانشجوی دکترای برنامه ریزی درسی، دانشگاه اصفهان / sabamosavi@ymail.com
    سمیه کیانی / دانشجوی دکترای فلسفة آموزش و پرورش دانشگاه اصفهان / kiani.somaieh@gmail.com
    فاطمه هاشمی / دانشجوی دکترای فلسفة آموزش و پرورش دانشگاه اصفهان
    چکیده: 
    غذای حلال و تأثیر آن بر تربیت انسان و داشتن نسلی پاک و صالح، همواره در آموزه های دین اسلام مورد تأکید بوده است. هدف این پژوهش، بررسی و تبیین نقش غذای حلال بر رشد جنین و شکل گیری شخصیت اخلاقی کودک است. بدین منظور، این نوشتار با رویکرد توصیفی و تحلیلی، به مطالعه و بررسی آیات قرآن کریم، روایات و آثار مرتبط و استنباط از آنها پرداخته است. نتایج تحقیق بیانگر این است که بین تغذیه و شکل گیری شخصیت اخلاقی کودک هم رابطة مستقیم و هم رابطة غیر مستقیم وجود دارد. غذای حلال یا طیبی که مادر در دوران بارداری مصرف می کند، به صورت مستقیم از طریق خون و وراثت به جنینی که از مادر تغذیه می کند، منتقل می شود. در این صورت، هم بر رشد جسمی و تکامل اندام های جنین مؤثر است و هم به دلیل تأثیر گذاری مستقیم بر رفتار و کردار مادر، در بروز رفتار آتی کودک و بینش ها و گرایش های عملی او نیز تأثیرگذار است. همچنین، غذای حلال به صورت غیر مستقیم بر خلق و خوی مادر تأثیرگذار بوده و توسط حامل های وراثت منتقل شده، در منش و رفتار آتی کودک ظهور می یابد.
    Article data in English (انگلیسی)
    شیوه ارجاع به این مقاله: RIS Mendeley BibTeX APA MLA HARVARD VANCOUVER

    APA | MLA | HARVARD | VANCOUVER

    نوروزی، رضاعلی، موسوی ندوشن، فاطمه السادات، کیانی، سمیه، هاشمی، فاطمه.(1400) تبیین نقش غذای حلال در دوران بارداری بر شکل‌گیری شخصیت اخلاقی کودک. دو فصلنامه معرفت اخلاقی، 12(1)، 79-91

    APA | MLA | HARVARD | VANCOUVER

    رضاعلی نوروزی؛ فاطمه السادات موسوی ندوشن؛ سمیه کیانی؛ فاطمه هاشمی."تبیین نقش غذای حلال در دوران بارداری بر شکل‌گیری شخصیت اخلاقی کودک". دو فصلنامه معرفت اخلاقی، 12، 1، 1400، 79-91

    APA | MLA | HARVARD | VANCOUVER

    نوروزی، رضاعلی، موسوی ندوشن، فاطمه السادات، کیانی، سمیه، هاشمی، فاطمه.(1400) 'تبیین نقش غذای حلال در دوران بارداری بر شکل‌گیری شخصیت اخلاقی کودک'، دو فصلنامه معرفت اخلاقی، 12(1), pp. 79-91

    APA | MLA | HARVARD | VANCOUVER

    نوروزی، رضاعلی، موسوی ندوشن، فاطمه السادات، کیانی، سمیه، هاشمی، فاطمه. تبیین نقش غذای حلال در دوران بارداری بر شکل‌گیری شخصیت اخلاقی کودک. معرفت اخلاقی، 12, 1400؛ 12(1): 79-91